Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου

Όροι Χρήσης E-shop

Καλώς ήρθατε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Με την είσοδό σας δηλώνετε ότι είστε ενήλικας και έχετε δικαιοπρακτική ικανότητα, δεσμεύεστε δε ότι δεν θα επιτρέψετε τη χρήση των στοιχείων σας και του κωδικού πρόσβασής σας από ανήλικα ή άτομα δικαιοπρακτικά ανίκανα. Αν γίνει τέτοια χρήση των στοιχείων και του κωδικού σας, υπεύθυνος είστε εσείς προσωπικά. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να τηρείτε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας των συναλλαγών μέσω διαδικτύου. Υποβάλλοντας την παραγγελία σας, θεωρούμε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και συμφωνήσει ρητά και ανεπιφύλακτα με τους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, οι οποίοι περιγράφονται αναλυτικά στη συνέχεια, αλλά και στην ενότητα Πολιτική Απορρήτου. Αν δεν συμφωνείτε με οποιονδήποτε από αυτούς τους όρους, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας πριν προχωρήσετε με την παραγγελία σας. Είστε σε θέση να έχετε πρόσβαση στις περισσότερες περιοχές της ιστοσελίδας, χωρίς να κάνετε εγγραφή. Υπάρχουν όμως ορισμένες περιοχές της, οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με την εγγραφή σας. Ενδέχεται να τροποποιήσουμε το σύνολο ή μέρος των παρόντων όρων χρήσης κατά διαστήματα, χωρίς ειδοποίηση προς εσάς. Κατά συνέπεια θα πρέπει να ελέγχετε συχνά τους όρους, έτσι ώστε να είστε ενήμεροι για τα υφιστάμενα δικαιώματα και υποχρεώσεις σας στην εκάστοτε χρονική περίοδο. Η παραμονή και χρήση της ιστοσελίδας μετά τις οποιεσδήποτε αλλαγές έχουν προηγουμένως δημοσιευτεί στους Όρους Χρήσης, συνιστά δεσμευτική αποδοχή των επικαιροποιημένων Όρων Χρήσης. Η οποιαδήποτε βέβαια τροποποίηση ή αλλαγή, δεν ισχύει και δεν επηρεάζει τις ήδη τοποθετημένες προς εκτέλεση παραγγελίες. Οποτεδήποτε οι Όροι Χρήσης δεν είναι πλέον αποδεκτοί από εσάς, θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως τη χρήση της ιστοσελίδας www.dahood.gr Η επιχείρηση μας διατηρεί το δικαίωμα να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα, μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών της, χωρίς καμία προειδοποίηση, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια.

Δημιουργία Προσωπικού Λογαριασμού

Για την πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες, ζητούνται τα στοιχεία των χρηστών, με σκοπό την απονομή σχετικού κωδικού πρόσβασης. Τα ανωτέρω στοιχεία, πρέπει να είναι πάντοτε αληθή, ακριβή, έγκυρα και πλήρη. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν τα παρακάτω οφέλη: • Να προχωρούν σε παραγγελίες • Να αποθηκεύσουν τα αγαπημένα τους προϊόντα στη wishlist • Να αποθηκεύσουν τη διεύθυνση αποστολής στο βιβλίο διευθύνσεων, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πληρωμής ταχύτερα • Να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις παραγγελίες τους και τις επιστροφές των παραγγελιών τους Οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για όλες τις πράξεις που διενεργούνται με τον κωδικό πρόσβασης και υποχρεούνται να ειδοποιούν άμεσα για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση αυτού και για οποιαδήποτε, (ακόμα και για ενδεχόμενη) παραβίαση ασφαλείας. Τα στοιχεία αυτά δεν γνωστοποιούνται από την επιχείρησής μας σε τρίτους, πλην των περιπτώσεων που περιγράφονται στην ενότητα «Πολιτική Απορρήτου». Η επιχείρησής μας δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία τυχόν προκύψει από την αυθαίρετη ή παράνομη χρήση του κωδικού πρόσβασης από τρίτους, λόγω διαρροής του, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο και διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την καταβολή αποζημίωσης από τον χρήστη, σε περίπτωση που υποστεί οποιουδήποτε είδους ζημία από την αυθαίρετη ή παράνομη χρήση του κωδικού πρόσβασης. Η επιχείρησής μας δικαιούται οποτεδήποτε να αρνηθεί την απονομή κωδικού πρόσβασης, ή να ακυρώσει κωδικό που έχει ήδη δώσει, ή να τερματίσει την παροχή των υπηρεσιών αυτών στο χρήστη και να αρνηθεί οποιαδήποτε τρέχουσα ή μελλοντική χρήση των ιστοσελίδων, σε περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης.

Αλλαγή των Στοιχείων

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα στοιχεία του λογαριασμού σας ανά πάσα στιγμή. Συνδεθείτε στο «Ο λογαριασμός μου» και επιλέξτε «Επεξεργασία του προφίλ μου». Μπορείτε να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο “Ξεχάσατε τον κωδικό σας”. Εισάγετε τη διεύθυνση e-mail με την οποία έχετε εγγραφεί και θα λάβετε e-mail με τον νέο σας κωδικό.

Newsletter

Το Newsletter σας ενημερώνει για προωθητικές ενέργειες, αλλά και για ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στην LE SAINT. Κατάργηση της εγγραφής σας μπορείτε να κάνετε, επιλέγοντας «unsubscribe» στο τέλος οποιουδήποτε ενημερωτικού Newsletter λάβετε, ή στέλνοντας email στη διεύθυνση [email protected]

Επιφυλάξεις

Η επιχείρησής μας δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη διαθεσιμότητα των προβαλλόμενων προϊόντων. Ωστόσο δεσμεύεται για την έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών, περί της μη διαθεσιμότητάς τους. Τα προϊόντα που πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας <a href=”https://www.dahood.gr”>https://www.dahood.gr</a> προορίζονται αποκλειστικά για αγορά και προσωπική χρήση. Στους πελάτες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, δεν επιτρέπεται να μεταπωλούν προϊόντα. Η επιχείρησής μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παρουσιάσει τα προϊόντα της ιστοσελίδας με τον ακριβέστερο δυνατό τρόπο. Παρόλα αυτά, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν χρωματικές αποκλίσεις ή λάθη. Οι χρωματικές αποκλίσεις από το πραγματικό προϊόν είναι αναπόφευκτες, λόγω της διαφορετικότητας του μέσου εμφάνισης ή της οθόνης του χρήστη. Διατηρούμε το δικαίωμα να διορθώσουμε τυχόν λάθη, ή να αλλάξουμε τη σελίδα ανά πάσα στιγμή, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

Τιμές

• Οι αναγραφόμενες τιμές σε € των προϊόντων που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα, είναι οι τελικές τιμές πώλησης. • Οι διάφορες προσφορές προϊόντων ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. • Διατηρούμε το δικαίωμα να μεταβάλλουμε τις τιμές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Οι αλλαγές των τιμών δεν επηρεάζουν παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την ορθότητα των πληροφοριών της ιστοσελίδας αναφορικά με τις τιμές. Ωστόσο περιστασιακά, μπορεί να εμφανιστούν λάθος τιμές σε προϊόντα. Εάν η σωστή τιμή είναι χαμηλότερη από αυτή που δηλώνεται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, τότε θα τιμολογηθείτε με την χαμηλότερη τιμή. Εάν η σωστή τιμή είναι υψηλότερη, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και θα σας ρωτήσουμε εάν επιθυμείτε να συνεχίσετε με την παραγγελία σας στη σωστή τιμή, ή να την ακυρώσετε.

Πνευματικά Δικαιώματα

Εκτός συγκεκριμένων δικαιωμάτων τρίτων (πνευματικά και άλλα), όλο το περιεχόμενο που κάθε φορά περιέχεται στις ιστοσελίδες (ενδεικτικά: σήματα, διακριτικά γνωρίσματα, φωτογραφίες, κείμενα και όλα εν γένει τα αρχεία), αποτελεί πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία και προστατεύεται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού, κοινοτικού και διεθνούς δικαίου. Το περιεχόμενο αυτό δεν δύναται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο εμπορίου, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναμετάδοσης, ή να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο από οποιονδήποτε χρήστη. Κάθε χρήστης δικαιούται να αποθηκεύσει μεμονωμένα ένα και μόνο αντίγραφο τμήματος του περιεχομένου των ιστοσελίδων για αυστηρά προσωπική του χρήση και χωρίς να διαγράψει τις ενδείξεις προέλευσής του. Τα προϊόντα ή/και οι υπηρεσίες τρίτων που μπορεί να εμφανίζονται στις σελίδες των ιστοσελίδων, αποτελούν πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία των τρίτων, οι οποίοι φέρουν την σχετική ευθύνη για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα.

Υποχρεώσεις των Χρηστών

Οι χρήστες αποδέχονται, συμφωνούν και συνομολογούν ότι θα κάνουν σύννομη και πρόσφορη χρήση των ιστοσελίδων, υποκείμενοι εκτός των άλλων και στη νομοθεσία που αφορά τη μετάδοση δεδομένων από την Ελλάδα προς Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτες χώρες. Ως εκ τούτου, οι χρήστες ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, συμφωνούν ότι δεν θα κάνουν χρήση των ιστοσελίδων για: • Να προξενήσουν βλάβη σε ανήλικο. • Να μεταδώσουν ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα τρίτων (πχ πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας) • Να προσβάλουν την προσωπικότητα τρίτων (π.χ. συκοφαντικό, ρατσιστικό) • Να έρχονται σε αντίθεση με το νόμο και τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη • Να παρενοχλούν με οποιονδήποτε τρόπο την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα τρίτων. • Να εγκαταστήσουν και προωθήσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, οποιουδήποτε είδους αυτόκλητη ή μη εξουσιοδοτημένη διαφήμιση ή μη ζητηθέντα από τον λήπτη ηλεκτρονικά μηνύματα (spam), αλυσιδωτές επιστολές, συστήματα πυραμίδων και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου, καθώς και να εγκαταστήσουν και προωθήσουν διαφημίσεις. • Να εγκαταστήσουν, προωθήσουν ή/και διαθέσουν περιεχόμενο που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιονδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχεία ή προγράμματα, σχεδιασμένα να παρεμβληθούν, καταστρέψουν ή περιορίσουν τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ή να εμποδίσουν άλλους χρήστες να χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες. • Να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες δικές τους ή τρίτων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών ή τρίτων είτε συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο (chats, messageboards), είτε κατά τη χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας των ιστοσελίδων που παρέχει δυνατότητα επικοινωνίας περισσοτέρων των δύο χρηστών. Σε κάθε περίπτωση παράνομης ή αντίθετης στους παρόντες Όρους χρήσης των ιστοσελίδων, οι χρήστες υποχρεούνται να αποζημιώνουν για κάθε θετική και αποθετική της ζημία. Η μη ενάσκηση από την LE SAINT των εκ των παρόντων της δεν συνεπάγεται παραίτησή της από τα δικαιώματά της αυτά.

Εξαίρεση Υποχρέωσης για Συνδέσμους Τρίτων Μερών

Η LE SAINT μπορεί να αναφέρει στην ιστοσελίδα της www.dahood.gr, ιστοσελίδες τρίτων στο Διαδίκτυο. Η LE SAINT δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία επιρροή στο σχέδιο και το περιεχόμενο των συνδεδεμένων σελίδων. Οποιαδήποτε αναφορά ή και link σε άλλα site, παρέχεται για τη διευκόλυνσή σας. Η LE SAINT δεν φέρει καμία ευθύνη για τα περιεχόμενα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχονται, (διαφήμιση ή πώληση) στα site αυτά.

Προσωπικά Δεδομένα

Η επιχείρηση μας λαμβάνει υπόψη τα προσωπικά σας δεδομένα πολύ σοβαρά. Η δήλωση εμπιστευτικότητας που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, επεξηγεί ποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγουμε, πώς και πότε συλλέγονται, γιατί τις χρησιμοποιούμε και υπό ποιες προϋποθέσεις και για ποιους σκοπούς μπορεί κατά περίπτωση να δοθούν σε τρίτους. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες σας συλλέγονται ή χρησιμοποιούνται, η οποία δεν απαντάται στην παρούσα δήλωση εμπιστευτικότητας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Tι Πληροφορίες Συλλέγουμε και πώς τις Χρησιμοποιούμε

Με την εγγραφή σας για άνοιγμα λογαριασμού, τοποθέτηση παραγγελίας, ή αποστολή ενός αιτήματος, συγκεντρώνουμε συγκεκριμένες προσωπικές πληροφορίες από εσάς, για παράδειγμα το όνομά σας, την ταχυδρομική σας διεύθυνση, τους αριθμούς τηλεφώνων σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.α. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες αυτές για την αναγνώρισή σας ως πελάτη, για να επεξεργαστούμε την παραγγελία σας, να σας παραδώσουμε τα προϊόντα, να διαχειριστούμε τις πληρωμές, να ανανεώσουμε τα στοιχεία του προφίλ σας στο αρχείο μας και γενικά τον λογαριασμό σας σε εμάς. Πιο συγκεκριμένα, να σας στέλνουμε πληροφορίες μέσω ταχυδρομείου, email, μηνυμάτων στο κινητό σας τηλέφωνο, ή μέσω οποιονδήποτε άλλων ηλεκτρονικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων, για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, τις εκδηλώσεις μας, προσφορές και υπηρεσίες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να προσαρμόσουμε τον τρόπο επικοινωνίας μαζί σας, έτσι ώστε να απευθυνόμαστε πιο προσωπικά σε εσάς. Μπορεί επίσης κατά καιρούς να σας ρωτήσουμε για άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα το μέγεθός σας, τις προτιμήσεις σας σε μια κατηγορία προϊόντων, την ηλικία σας, ή τις τυχόν ειδικές ημερομηνίες, όπως είναι τα γενέθλια, η ονομαστική σας εορτή, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των υπηρεσιών μας προς εσάς. Επιπρόσθετα, μπορεί να συλλέγουμε στατιστικές πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας, τις πωλήσεις και άλλες σχετιζόμενες με τη χρήση πληροφορίες που μπορεί να δώσουμε σε τρίτους κατά περίπτωση και για συγκεκριμένους σκοπούς. Στα στατιστικά αυτά στοιχεία δεν περιλαμβάνεται οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να σας ταυτοποιήσει προσωπικά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για τις εσωτερικές μελέτες μάρκετινγκ και δημογραφικών, μαζί με μη προσωπικά δεδομένα για την ανάλυση και παρακολούθηση του καταναλωτικού προφίλ, ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να κατανοήσουμε τι μπορεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον για εσάς και τους άλλους πελάτες μας. Επιδιώκουμε συνεχώς να είμαστε σύννομοι με τις απαιτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κάθε ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, για να εξασφαλίζουμε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία φυλάσσονται με ασφάλεια και επεξεργάζονται με τη θεμιτή και νόμιμη διαδικασία. Παρακαλούμε καλέστε μας, για κάθε πληροφορία σχετικά με τα προσωπικά σας στοιχεία στο τηλέφωνο 2384  024 179. Η με τον ανωτέρω τρόπο γνωστοποίηση προσωπικών δεδομένων από τους χρήστες της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος συνιστά αποδοχή των όρων χρήσης των δεδομένων αυτών σύμφωνα με το παρόν. O χρήστης της ιστοσελίδας δεν υποχρεούται να χορηγεί τα προσωπικά δεδομένα του.

Δικαιώματα Χρηστών

Διατηρούμε τα προσωπικά σας στοιχεία, όσο παραμένετε ενεργός πελάτης. Σε οποιοδήποτε χρόνο έχετε δικαίωμα να ζητήσετε και να λάβετε τις ακόλουθες πληροφορίες: α) όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, β) τους σκοπούς επεξεργασίας και τους τυχόν αποδέκτες, γ) τη διόρθωση, ανανέωση ή διαγραφή των στοιχείων που τηρούνται στο αρχείο, καθώς και το δικαίωμα να προβάλλετε οποτεδήποτε αντιρρήσεις για τα δεδομένα που σας αφορούν. Έτσι, μπορείτε να τροποποιήσετε ή να ενημερώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία, εάν συνδεθείτε στην ιστοσελίδα, «Ο λογαριασμός μου». Εάν επιθυμείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας στοιχείων ή τη διακοπή της επικοινωνίας για προωθητικούς λόγους, μπορείτε να στείλετε email στο [email protected], ή να επικοινωνήσετε στο 2384 024 179 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-14:30. Οι χρήστες έχουν τα δικαιώματα πρόσβασης, ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του ν. 2472/1997, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Αλλαγές στη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Είναι πιθανό να ανανεώνουμε τη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατά διαστήματα. Η τροποποιημένη Δήλωση Απορρήτου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε να ελέγχετε την ιστοσελίδα τακτικά, για να ενημερώνεστε για τις αλλαγές στη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δήλωση Ασφάλειας

Δυστυχώς η μετάδοση των πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν είναι απόλυτα ασφαλής. Παρά το γεγονός ότι εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων που υποβάλλονται σ’ εμάς και οποιαδήποτε μετάδοση γίνεται με δική σας ευθύνη. Παρόλα αυτά, μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυστηρές διαδικασίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας, για να αποτρέπουμε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, όπου είναι δυνατό. Η ιστοσελίδα και οι εφαρμογές χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία κρυπτογράφησης για την προστασία των πληροφοριών σας κατά τη διάρκεια της μεταφοράς δεδομένων. Η τεχνολογία SSL κρυπτογραφεί πληροφορίες παραγγελίας όπως το όνομά σας, η διεύθυνσή σας και τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας. Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης και κάθε τροποποίησή τους διέπονται από το Ελληνικό δίκαιο. Η επιχείρηση μας δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία σας να σεβαστείτε και να ακολουθήσετε τους ανωτέρω όρους χρήσεως.

Σκοπός και χρήση Cookies

Ο ιστότοπος www.dahood.gr εγκαθιστά τα cookies, με μοναδικό σκοπό να μπορεί να βελτιώνει τις προσφερόμενες δυνατότητες και την εμπειρία της πλοήγησης για τον χρήστη. H επιχείρηση μας δεν χρησιμοποιεί σε καμιά περίπτωση cookies για τη συλλογή, επεξεργασία, διαβίβαση ή καταγραφή προσωπικών δεδομένων. Τι πρέπει να κάνετε αν δεν θέλετε να εγκαθίστανται cookies στον υπολογιστή σας; Ορισμένοι θεωρούν ότι αν ένας ιστότοπος αποθηκεύει πληροφορίες στον υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή τους, αυτό συνιστά κατά κάποιο τρόπο επέμβαση στην ιδιωτικότητά τους, ιδίως όταν οι πληροφορίες αυτές αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται εν αγνοία τους από τρίτους. Μπορείτε, αν προτιμάτε, να αποκλείσετε ορισμένα ή όλα τα cookies, όπως επίσης μπορείτε να σβήσετε τα cookies που έχουν ήδη τοποθετηθεί στον υπολογιστή σας. Να ξέρετε ωστόσο ότι έτσι μπορεί να χάσετε ορισμένες λειτουργίες του ιστότοπου. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αλλάξετε τις παραμέτρους εμπιστευτικότητας του προγράμματος πλοήγησης. Έχουν αναπτυχθεί επίσης από τρίτους φορείς, προγραμματιστικά εργαλεία που σας επιτρέπουν να απενεργοποιείτε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων.

Τι είναι τα cookies;

Οι περισσότεροι από τους ιστοτόπους που επισκέπτεστε χρησιμοποιούν cookies για πιο άνετη και ευχάριστη πλοήγηση. Τα cookies επιτρέπουν στον ιστότοπο να σας «θυμάται», είτε για τη διάρκεια της επίσκεψής σας (με τα «cookies συνεδρίας») είτε σε κάθε σας επίσκεψη (με τα «μόνιμα cookies»). Τα cookies μπορεί να έχουν διάφορους ρόλους. Σας επιτρέπουν την αποτελεσματική πλοήγηση στις σελίδες, τη διατήρηση των προτιμήσεών σας και γενικότερα την πιο άνετη και ευχάριστη χρήση του ιστοτόπου. Τα cookies επιταχύνουν και διευκολύνουν την αλληλεπίδρασή σας με τον ιστότοπο. Αν ένας ιστότοπος δεν χρησιμοποιεί cookies, σας θεωρεί νέο χρήστη. Για παράδειγμα όποτε αλλάζετε σελίδα, όταν κλείνετε ένα μενού και περνάτε σε άλλη σελίδα, δεν θυμάται την επιλογή σας και στην επόμενη σελίδα, σας ξαναεμφανίζει το μενού ανοιχτό. Ορισμένοι ιστότοποι χρησιμοποιούν cookies για να μπορούν να εμφανίζουν πιο στοχευμένα διαφημιστικά μηνύματα, ή να προωθούν προϊόντα με βάση για παράδειγμα, τον τόπο όπου βρίσκεστε, ή/και τις συνήθειές σας στην πλοήγηση. Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε («firstpartycookies») ή να τοποθετούνται από άλλους ιστότοπους που παρέχουν περιεχόμενο μέσω της σελίδας που βλέπετε («thirdpartycookies»).

Τι περιέχουν τα cookies;

Τα cookies είναι απλό κείμενο, που αποθηκεύουν στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας οι διακομιστές των ιστοτόπων και μπορούν μετά να το ανακτούν, ή να το διαβάζουν. Τα cookies χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα πλοήγησης του διαδικτύου. Καθένα είναι μοναδικό και περιέχει ανώνυμες πληροφορίες όπως έναν μοναδικό κωδικό αναγνώρισης, το όνομα του ιστοτόπου, ψηφία ή γράμματα. Επιτρέπει στους ιστοτόπους να θυμούνται τις προτιμήσεις σας στην πλοήγηση.

Τύποι Cookies

Firstpartycookies

Τα «Firstpartycookies» τοποθετούνται από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε εκείνη τη στιγμή. Μόνο ο συγκεκριμένος ιστότοπος μπορεί να τα διαβάσει.

Thirdpartycookies

Τα «Thirdpartycookies» δημιουργούνται και χρησιμοποιούνται από φορέα διαφορετικό από τον ιδιοκτήτη του ιστοτόπου που επισκέπτεστε. Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος μπορεί να χρησιμοποιεί υπηρεσίες άλλης εταιρείας για την ανάλυση του ακροατηρίου του. Η εταιρεία αυτή ορίζει τότε το δικό της cookie, για να κάνει την ανάλυση. Ο ιστότοπος που επισκέπτεστε μπορεί επίσης να περιλαμβάνει περιεχόμενο ενσωματωμένο από αλλού, για παράδειγμα βίντεο από το YouTube, ή προβολές διαφανειών από το Flickr. Οι ιστότοποι αυτοί μπορούν επίσης να προσθέτουν τα δικά τους cookies. Οι ιστότοποι AddThis, Facebook, Twitter, Youtube και Flickr μπορούν να τοποθετούν cookies χρήσιμα για την κοινοποίηση περιεχομένου μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ή για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις επισκέψεις. Η παρουσία, ο αριθμός και η κατάσταση των cookies μπορεί να εξαρτώνται από το πώς χρησιμοποιείτε τις συγκεκριμένες πλατφόρμες πριν, ή μετά από την επίσκεψή σας στον ιστότοπο www.dahood.gr Σας συνιστούμε να επισκεφτείτε τους σχετικούς ιστότοπους, για να ενημερωθείτε σχετικά με την πολιτική χρησιμοποίησης των cookies από τα κοινωνικά δίκτυα. <strong>Τα cookies συνεδρίας</strong> Τα cookies συνεδρίας αποθηκεύονται προσωρινά για τη διάρκεια μιας συνεδρίας πλοήγησης και σβήνονται από τον υπολογιστή, όταν κλείσει το πρόγραμμα πλοήγησης.

Τα μόνιμα cookies

Τα cookies αυτού του τύπου, καταγράφονται στον υπολογιστή σας για περιορισμένο χρονικό διάστημα (κατά γενικό κανόνα για ένα έτος ή περισσότερο) και δεν σβήνονται όταν κλείνει το πρόγραμμα πλοήγησης. Τα μόνιμα cookies χρησιμοποιούνται όταν χρειάζεται να αναγνωρίζουμε ποιος είστε, για διάστημα μεγαλύτερο από μια συνεδρία πλοήγησης.